Persbericht 2016

2e Rotterdams Dictee

Op zaterdag 10 december 2016 wordt, wederom een week voor het Groot Nationaal Dictee, het Rotterdams Dictee georganiseerd. De tweede editie wordt dit jaar voorgelezen door Roel Pot en gehouden in het literaire café Huis Der Zotheid aan de Haringvliet 401.

Thema

Het Rotterdams Dictee gaat dit jaar over het verleje van het ouwe Delfshaven en is dit jaar wederom geschreven door oud-havenarbeider en vakbondsbestuurder Nico Sannes. Nico Sannes is als huisdichter tevens verbonden aan Huis Der Zotheid.

Rotterdams Woordenboek

Volgens recent onderzoek hebben zo’n 100.000 Rotterdammers moeite met lezen en schrijven. Wij van literair café Huis Der Zotheid erkennen dit probleem en doen er wat aan. Zo hebben wij in 2015 Erik Van Loon, Nico Sannes en Hennie Sinnema opdracht gegeven het Rotterdams Woordenboek te schrijven. Kijk op www.rotterdamswoordenboek.nl voor meer informatie.

Belang van taal

Ook het College van B&W in Rotterdam ziet inmiddels in hoe belangrijk taal is. Volgens de website www.rotterdam.nl/taal is taal een middel is om gezonder te leven, aan het werk te kunnen, minder schulden te maken en volwaardig mee te doen in de samenleving.

Roel Pot

Roel Pot is te omschrijven als een combinatie van Paul de Leeuw en Henny Huisman. Een allemansvriend, maar wel met haar op zijn tanden. Jarenlang presenteerde Roel het programma “de straat “ bij TV Rijnmond. Het programma werd een groot succes, mede door de ontwapende interviews die Roel Pot daarin deed. Naast Radio en TV Presentator heeft Roel Pot zich de afgelopen jaren veel bezig gehouden met improvisatietheater (Theatersport) en Theater op maat voor bedrijven en instellingen. Verder geeft Roel Pot de uiterst succesvolle Cursus Rottûrdams. Meer informatie over deze cursus vindt u op …

Huis Der Zotheid

Huis Der Zotheid is het nieuwe literaire café aan de Haringvliet. Huis Der Zotheid is op 27 maart 2016 opgericht en is een ontmoetingsplek voor iedereen die van Rotterdam en taal houdt. Naast ontmoetingsplek organiseert Huis Der Zotheid ook een groot aantal evenementen zo heeft men dit jaar in het Huis Der Zotheid op 14 mei de herdenking 76 Rotterdammers Herdenken 76 jaar Bombardement, van 1 tot 5 juni het Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam, in juli en augustus de Zomer Universiteit, van 28 tot 31 oktober het Lof Der Zotheid Festival en van 1 tot 24 december de Dutch Design Month 2016 georganiseerd.

Literair Café Huis Der Zotheid

Boeken-Podium-Galerie-Koffie-en-meer

Dinsdag tot Zondag open van 10:00-18:00

Haringvliet 401

NL 3011 ZP, Rotterdam

+3110 751 4980

+316 3826 5666 (Erik Van Loon)

+316 4322 6917 (Wilma Kun)

www.huisderzotheid.nl

info@huisderzotheid.nl